Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a airtourist.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységűnk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.

Elfogadom Nem fogadom el Bővebb információk

Uganda

GORILLÁK ÉS CSIMPÁNZOK

  • Helyszín: Mburo-tó, Bwindi Nemzeti Park, Queen Elizabeth Nemzeti Park
  • Ország: Uganda

Legyen részese egy életreszóló élménynek!

Útvonalterv: Kampala - Mburo-tó Nemzeti Park - Bwindi Nemzeti Park - Queen Elizabeth Nemzeti Park - Kibale erdő Nemzeti Park - Kampala

Programtervezet:

 

1. nap: Kampala - Mburo-tó Nemzeti Park, reggeli - ebéd - vacsora
 Kora reggeli járattal megérkezés Kampalába, kis idő a felfrissülésre, reggeli, majd indulás dél-nyugatra, megállással az Egyenlítőnél. Fotószünet, majd tovább a Mburo-tó Nemzeti Parkba. Ez az egyetlen tó, mely teljes egészében Ugandához tartozik. Szafari, hajókázás a tavon. Vacsora, szállás.
2.nap: Mburo-tó - Bwindi Nemzeti Park, reggeli - ebéd - vacsora
Kora reggeli szafari, majd indulás a Bwindi Nemzeti Parkba, mely a Földön élő hegyi gorillák több  mint felének otthona. Teljes neve Bwindi Áthatolhatatlan  Nemzeti Park, mely nevét dús vegetációjáról kapta: a rengeteg különféle  örökzöld fát liánok és más kúszónövények sokasága futja körbe. Szállás a nemzeti parkban.
3. nap: Bwindi, reggeli - ebéd - vacsora
Elérkezett a várva várt nap! A vezető rövid tájékoztatója után indul a túra a helyi gorillák  megfigyelésére. A túra  hossza azon múlik, hogy előző éjjel hol  fészkeltek. Eddig 6 gorillacsoport volt látogatható a turisták által,  2013-tól újabb kettőre is lehetőség nyílik. A gorilláknál egy órát lehet  eltölteni. Ezalatt legkevesebb 7 méter távolságból megfigyelhetjük,  hogyan táplálkoznak és játszanak egymással. A látogató csoport létszáma maximum 8  fő, az alsó korhatár 15 év. Az élményekkel teli nap után vacsora, szállás a lodge-ban.
4.nap: Bwindi - Queen Elizabeth Nemzeti Park, reggeli - ebéd - vacsora
Reggeli után elindulás a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba. Bejelentkezés a lodge-ba. A nap további része pihenéssel, kikapcsolódással telik. A Queen Elizabeth Nemzeti Park a Kyambura és a Kigezi vadrezervátummal együtt Afrika legváltozatosabb ökoszisztémájával rendelkezik. A Rwenzori hegység olvadó gleccsereinek köszönhetően alakult ki a George- és az Edward-tó valamint a Kazinga csatorna. Vizilovak sokasága népesíti be a vidéket. A szavannákon elefántok, oroszlánok, leopárdok és bivalycsordák élnek. Tíz főemlős-faj, így a csimpánzok otthona is egyben. A park híres változatos madárvilágáról is, Afrika legtöbb madárfajával figyelhető itt meg.
5.nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park, reggeli - ebéd - vacsora
Korai szafari, visszatéréskor reggeli, pihenés, majd ebéd után lehetőség van madárlesre. Utána hajókázás a Kazinga-csatornán.
6.nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park - Kibale erdő Nemzeti Park, reggeli, ebéd, vacsora
Fakultatív korai szafari majd reggeli, utána indulás a Kibale Nemzeti Parkba. Megérkezés dél körül. Ebéd után szabad idő, fürdési, pihenési lehetőség vagy séta Kráter-tó körül. Vacsora, szállás a lodge-ban.
7.nap: Kibale erdő Nemzeti Park reggeli - ebéd - vacsora
Kora reggeli séta Uganda legszebb nemzeti parkjában, ahol nagy számban élnek a veszélyeztetett csimpánzok - kb. 1450 egyed -, a kolobusz majmok és más majomfajták a 325 madárfaj mellett. A séták naponta kétszer, reggel 8-kor és délután 3-kor indulnak, alkalmanként maximum 4x4 fős csoportokban.
8.nap: Kibale Nemzeti Park - Kampala
A kényelmesen elfogyasztott reggeli után indulás a fővárosba. Megérkezés a délutáni órákban.

 

A fent összeállított szafari egy mintaprogram, amit személyes igények alapján tudunk alakítani.

Az utazáshoz szükséges repülőjegyet budapesti vagy bécsi indulással biztosítjuk az igényeknek megfelelően. A szafariprogram egzotikus tengerparti üdüléssel is kombinálható.

A részletekkel és az árakkal kapcsolatban keressen fel minket.

Ajánlatkérés

Kapcsolat
Részletek
Résztvevők
További információk