Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a airtourist.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységűnk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.

Elfogadom Nem fogadom el Bővebb információk

Orángutánok nyomában

3 napos túra a majmok nyomában

  • Helyszín: Borneó
  • Ország: Indonézia

Kinek ajánljuk?
-    aki nem fél kilépni a komfortzónájából
-    aki szeretné közelebbről megismerni az orángutánokat
-    különösebb fizikai igénybevételt nem igényel a programon való részvétel

Az év bármely időszakában lehet utazni, mert száraz és esős időszakban is más arcát ismerhetjük meg a természetnek. A száraz időszak májustól szeptemberig, az esős időszak októbertől áprilisig tart.

1.nap:
Találkozás a helyi képviselővel a Pangkalan Bun repülőtéren, majd elvisznek Kumaiba, ahol felszállunk egy trandícionális klotok fahajóra. A személyzethez tartozik az idegenvezető, a hajóskapitány és a szakács. A hajón matrac, moszkitóháló, párna, konyha, WC áll rendelkezésre.
Ebéd elfogyasztása a hajón.
Ez a nap a hajókázásról szól a Tanjung Puting Nemzeti Parkban, megfigyeljük a gyönyörű élővilágot, elsősorban az itt élő majmokat.
Vacsora és szállás a hajón.

2. nap:
Reggelit követően, 2 órás hajókázás következik, és útközben megállunk Pondok Tanguy-ba, amely régen orángután rehabilitációs központként üzemelt.
Majd megérkezünk a Camp Leakey-be, ahol az orángutánokat megmentik, gyógyítják és visszaengedik az esőerdőbe. A tábort 1971-ben Dr. Biruté Galdikas és felesége alapította, és a híres antropológus Luis Leakey után kapta a nevét. Ő mentorálta Jane Goodall-t és Dian Fossey-t is. Az OFI (Orangutan Foundation International) működteti és rengeteg kutatómunkának ad otthont. Csak vezetővel és hivatalos engedélyekkel lehet belépni és a táborban éjszakázni nem lehetséges.
Egy rövid sétát teszünk az esőerdőben szakképzett vezető segítségével. Utunk során olyan különleges fajokat is láthatunk, mint: gibbon, makákó, egzotikus madarak,…
Ebéd a hajón.
Délután a gondozott majmok etetőállomására látogatunk. Ezután visszamegyünk a hajóra.
Vacsora és alvás a hajón.

3.nap:
Reggeli után vissza transzfer a Pangkalan Bun repülőtérre.

A program kibővíthető még egy plusz nappal, amikor az esőerdőben túrát szerveznek.

Indulási időpontok: egész évben

A program tartalmazza:    
-         retúr transzfer a Pangkalan Bun repülőtérre
-         angolul beszélő idegenvezető
-         szállás a hajón
-         belépőjegyek és engedély az Orángután központba
-         teljes ellátás

Ajánlatkérés

Kapcsolat
Részletek
Résztvevők
További információk