Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a airtourist.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységűnk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.

Elfogadom Nem fogadom el Bővebb információk

Kenya

Kenyai kaland

  • Helyszín: Maszáj Mara, Naivasha-tó, Amboseli, Kelet-Tsavo Nemzeti Park
  • Ország: Kenya

A nyolc napos út során Kenya legnépszerűbb helyeire látogatunk el. Kiinduló pontunk az óceánparti Mombasa, a közelében lévő fehér homokos nyaralóparadicsomok akár a szafari előtt, akár utána ragyogó kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. A kis létszámú – maximum 6 fős – csoportokban történő utazás garantálja, hogy a vezető mindenki igényét a lehető legjobban figyelembe tudja venni.

Programtervezet:

1.nap: Reggel találkozás a vezetővel vagy a mombasai repülőtéren, vagy a szállodák valamelyikében. Irány a Nyugat-Tsavo nemzeti park.  A lodge-ban elköltött ebéd után indulás az első vadlesre.  A nemzeti park fő látványosságai a vörös elefántok, melyek a szúnyogcsípések  ellen védekezve szórják be magukat a vörös színű földdel.  Egy éjszaka a Ngulia Safari Lodge-ban (ebéd, vacsora). Kb. 295 km.

 

2.nap: Reggeli után továbbutazás Nairobiba, itt ebéd, majd kirándulás a zsiráfközpontba és az ismert Karen Blixen múzeumba (ő írta a Volt egy farmom Afrikában c. könyvet, melyből a híres Távol Afrikától című film készült). Egy éjszaka a Southern Sun Mayfair Hotelben (reggeli, ebéd). Kb. 325 km.

3.nap: Továbbutazás a Maszáj Marába, mely a tanzániai Serengeti természetes folytatása. Útközben kialudt vulkánok mellett haladunk el, mint a Longnot és a Suswa. Ebédre megérkezés a szálláshelyre. Délután vadles. Két éjszaka a Mara Sopa Lodge-ban (reggeli, ebéd, vacsora). Kb. 280 km.

4.nap: Reggeli után egész napos szafari a Maszáj Marában. Útközben piknik-ebéd. A Nagy Öt mellett más vadállatokat is megfigyelhetünk, így például zsiráfokat, zebrákat és gepárdokat (reggeli, ebéd, vacsora).

5.nap: Utunk folytatódik a Naivasha-tóhoz, a Rift völgy egyik tavához. Ebéd után fakultatív csónakázási lehetőség a tavon.  Éjszaka a Lake Naivasha Sopa Lodge-ban (reggeli, ebéd, vacsora). Kb. 300 km.

6.nap: Reggeli után irány az Amboseli nemzeti park, mely a Kilimandzsáró kenyai oldalon lévő lábánál terül el. Útközben piknik-ebéd, majd délután vadles a nemzeti parkban, mely elsősorban elefánt-populációjáról híres. Éjszaka az Amboseli Sopa Lodge-ban (reggeli, ebéd, vacsora). kb. 300 km.

7.nap: Reggeli, majd irány a Kelet-Tsavo nemzeti park. Útközben számos állatot figyelhetünk meg.  Délután szafari, egy éjszaka a Voi Safari Lodge-ban (reggeli, ebéd, vacsora). Kb. 310 km.

8.nap: Reggel még egy utolsó vadles, majd visszatérés Mombasába, megérkezés délután 1 tájban (reggeli). Kb. 190 km.

A fent összeállított szafari egy mintaprogram, amit személyes igények alapján tudunk alakítani.

Az utazáshoz szükséges repülőjegyet meg tudja vásárolni irodánkban, budapesti vagy bécsi indulással. Igény szerint tudunk alakítani a szafari időtartamán, illetve kombinálható egzotikus üdüléssel.

Ára 2 ágyas elhelyezéssel személyenként 1.813,00 EUR-nak megfelelő forinttól, szezontól függően.

A részletekkel és a pontos árakkal kapcsolatban keressen fel minket.

Ajánlatkérés

Kapcsolat
Részletek
Résztvevők
További információk