Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a airtourist.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységűnk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.

Elfogadom Nem fogadom el Bővebb információk

Grizzliles

Betekintés a grizzlik világába

  • Helyszín: Great Bear Rainforest
  • Ország: Kanada
  • Ár: 415 000 Ft. -tól

A Great Bear Rainforest, azaz Nagy Medve-esőerdő, a legcsodálatosabb helyszín a medvék közelebbi megfigyelésére.
Ez a mérsékelt égövi esőerdő Kanadában, Brit Kolumbiában található, Vancouver-sziget és dél-kelet Alaszka között.
Az érintetlen természet kedvelőinek paradicsoma, buja zöld erdőség, párafelhőbe bújtatott fjordok, hósipkás hegyek és olyan különleges állatfajok várják az idelátogatókat, mint a puma vagy a farkas, a grizzli és a fekete medve valamint a kermode medve (mely fekete medve, de fehér a színe). Az óceánban pedig a kardszárnyú delfin és a hosszúszárnyú bálna is fel-felbukkan.

A National Geographic Adventure ezt nyilatkozta a programról: “One of the best adventure travel companies on earth”.

Minden szezonban más arcát ismerhetjük meg a természetnek. Három időpontban érdemes menni, attól függően, hogy mit szeretnék látni és megtapasztalni.

Tavasz: május 07 – június 30. között
A medvék tavasszal jönnek le a hegyekből, hogy proteinben gazdag sást és füveket egyenek. Ez a nemzés időszaka is, így megtermett hímeket is láthatunk nőstényekkel párzani. A madárvilág is élénk ebben az időszakban, különleges fajokat láthatunk.

Nyár: július 01 – augusztus 19. között
Nyáron táplálék után vándorolnak, bogyókat és füvet esznek esznek a legelőkön vagy korai lazacot vadásznak. Ebben az időszakban a fókakölyköket is megfigyelhetjük, illetve a lúd anyukát, ahogy a kicsinyei sorban követik.

Ősz: augusztus 20 - október 22. között
Augusztus közepétől indul a lazacívás, ilyenkor lehetőségünk van kiépített lesről figyelni, ahogy a medvék a lazacot elkapják. Egész szeptemberben és októberben részünk lehet ebben az élményben.

Időpontok: a megadott dátumokon, minden nap (2-7 éjszakás túrák)

Minimum korhatár: 15 év

Pick up: d.u. 3 óra Port Hady Seaplane Base vagy Airport
Érdemes a túra előtti és utáni éjszakát itt tölteni a járatcsatlakozás miatt.

Minta program: (4 nap/3 éjszaka)

Kinek ajánljuk? Aki szereti a természetet és az állatokat. Különösebb fizikai erőnlétre nincs szükség.

1.nap
Indulás Port Hardy kikötőjéből hidroplánnal, ami már magában nagy élmény, mert a Queen Charlotte szoroson repülünk át, ami az orca, szürke és púpus bálna hazája. Érkezéskor a háziak várnak és megmutatják a szobát. Késő délután a grizzli kalandtúra elindul, felkutatjuk és megnézzük őket.
Este visszatérünk a szállásra és elfogyasztjuk a gourmet vacsoránkat.

2.nap
A reggelizést egy három órás les követi, melyet hajóból vagy kilátóról teszünk.
Ebédelni és egy kis pihenésre visszamegyünk a lodge-ba.
Délután a környéket bejárjuk a vezetővel, aki mesél az élővilágról és a medvék nyomáról.
Vacsora, majd csillagnézés (tiszta időben csodálatos látványt nyújt)

3.nap
Hogy felvegyük a helyi élővilág ritmusát, mely szerint a medvék kora reggel és késő délután a legaktívabbak, mi is ehhez igazítjuk a megfigyelésüket. A vezető mindig oda visz minket, ahol nagyobb a mozgás és jobban lehetőségünk adódik megszemlélnünk ezeket a csodálatos élőlényeket.

4. nap
Reggeli, medveles és ebéd
Transzfer, érkezés Port Hardy kikötőjébe du. 4-6 óra között
Szolgáltatások

Elhelyezés a Great Bear Lodge-ban, ahonnan közelről szemlélhetjük a medvéket a természetes élőhelyükön. A ház szél- és napenergiával működtetett és teljesen környezetbarát. A vízen található, 5 db kétágyas szobával rendelkezik. Minden szobában WC és mosdó van, a meleg vizes zuhanyozó külön helyiségben kap helyet.

A fenti túra tetszőlegesen alakítható, illetve a programhoz kapcsolódóan tudunk egy hosszabb utazást, körutazást is kapcsolni Kanadában vagy akár Alszkával összekötve. Budapesti vagy bécsi indulással biztosítunk repülőjegyet hozzá.

A részletekkel kapcsolatban keressen fel minket!

Ajánlatkérés

Kapcsolat
Részletek
Résztvevők
További információk