Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a airtourist.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységűnk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.

Elfogadom Nem fogadom el Bővebb információk
Déli-sark

Déli-sark

Ez aztán tényleg egyedülálló élmény! Szívből ajánljuk mindenkinek, aki igazán különleges, izgalmas felfedezőútra vágyik!

A Déli-sark Földünk legérintetlenebb területe. Különleges élővilága, varázslatos tájai, a jéghegyek birodalma valósággal elvarázsolja az arra tévedt utazót.  A világ különböző pontjairól érkeznek ide az extra úticélokat kedvelő turisták. Mivel a programok nem igényelnek különleges fizikai kondíciót, így gyakorlatilag bárki részt vehet rajta felső korhatár nélkül. A programokat angolul beszélő, szakképzett és tapasztalt vezetők kísérik, köztük a különleges élővilágot jól ismerő kutatók is. 

A turisták számára a szezon meglehetősen rövid ideig tart: az ottani nyárban, azaz november második felétől február végéig. Mivel a kontinensre lépésnek nagyon szigorú követelményei vannak környezetvédelmi szempontok miatt, erősen behatárolt az adott időszakban a Déli-sarkra engedélyezett belépők létszáma. 

Az itt ismertetett két program, az 5 és a 7 éjszakás a legnépszerűbb, de van hosszabb, 10 éjszakás lehetőség is.

A Déli-sarkra hajóval az argentín Ushuaiából, a hajdani felfedezők által használt kikötőből lehet eljutni, repülővel pedig a Chile déli csücskében található Punta Arenasból.

Magyar állampolgárnak vízumot nem kell váltania. 

A Déli-sarki programok meghosszabbíthatók például argentín és/vagy chilei tartózkodással, akár egy húsvét-szigeti látogatással egybekötve, szívesen adunk ötleteket és természetesen az egész utazás teljes körű lebonyolítását elvégezzük. 

A 2015/16-os szezonra már csak visszamondás esetén tudunk helyet biztosítani (időnként előfordulhat), a következő szezonra - tehát 2016/17-re - minél előbb ajánlatos foglalni, mivel helyek csak korlátozott számban vannak!

Részletekért keressen minket, örömmel adunk felvilágosítást!

 


Déli-sark Chiléből repülővel 8 nap/7 éj

Déli-sark utazás kép1
  • Helyszín: Déli-sark
  • Ország: Chile

Az utazás során biológusok és más, a Déli-sarkot jól ismerő szakemberek mesélnek a kontinensre jellemző különleges tudnivalókról, az élővilágról és az itt kutató tudósokról. Útvonalterv: 1.nap: Megérkezés legkésőbb du. 3-ig Punta Arenasba.  A repülőtéren a társaság képviselője fogadja az utasokat, transzfer a szállodába. A délután folyamán tájékoztatást kapnak az elkövetkező...

Bővebben

Déli-sark Argentínából hajóval, visszaútban repülés Chilébe 6 nap/5 éj

Déli sark utazás 2
  • Helyszín: Déli-sark
  • Ország: Argentína - Chile

Rendkívül érdekes program, mivel a Déli-sark megközelítésének mindkét módját kipróbálhatja! Útközben csodaszép tengeri madarakat, pl. albatroszokat, viharmadarakat csodálhatunk meg, akárcsak különféle bálnákat és egyéb vízi élőlényeket. Útvonalterv: 1.nap: Repülés, megérkezés Ushuaia kikötőjébe du.3-4 óra között. Hajózás a Beagle-csatornában Puerto Williams mentén, mely Dél-Amerika és egyben a Föld legdélebbi városa. 2.nap:...

Bővebben