Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a airtourist.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységűnk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.

Elfogadom Nem fogadom el Bővebb információk

Dél-Afrika

Rovos Rail

  • Helyszín: Fokváros és Pretória között
  • Ország: Dél-Afrika

Afrika Büszkesége – így hirdeti magát az első osztályú luxusvonat, melyet eredeti formájában restauráltak, elrepítve az utazót egy régmúlt érába, hogy a vonatút alatt nosztalgiázhassunk egy kicsit.

A Rovos Rail alapesetben ugyanúgy Fokváros és Pretoria között közlekedik, mint a Blue Train.  Az utazási idő hosszabb, 2 éjszakát töltünk a vonaton, mivel útközben Matjiesfonteinben és Kimberleyben is megáll.  Bizonyos időszakokban Pretoriából továbbutazhatunk vagy a Viktória-vízeséshez, vagy Durban-be. A részletekről irodánkban pontos felvilágosítást adunk.

A vonat 16 hálókocsiból, 2 „Belle-Epoque” étkezőkocsiból és két panoráma kocsiból, amely egyben bár is. Minden kocsija klímás.

Kabin típusok:

- Pullmann Suite (kocsinként 5): kb. 7 nm, vagy 1 kétszemélyes, vagy 2 egyszemélyes ággyal, melyeket napközben ülőhellyé alakítanak. Zuhanyzó/wc és klíma.

- Deluxe Suite (kocsinként 3): kb. 10 nm, vagy 1 kétszemélyes, vagy 2 egyszemélyes ággyal, ülősarokkal. Zuhanyzó/wc és klíma.

- Royal Suite (kocsinként 2): kb. 16 nm, vagy 1 kétszemélyes, vagy 2 egyszemélyes ággyal, ülősarokkal, zuhanyzó, kád, wc és klíma.

Alapprogram (a vonat mindkét irányba közlekedik):

1.nap: Indulás Fokvárosból 11.00 órakor. A vonat áthalad a kellemes borvidéken. 13.00 óra tájban szolgálják fel az ebédet, majd délután a panoráma kocsiban kínálják a teát. Megérkezés Matjiesfonteinbe, séta a viktoriánus városkában. Visszatérés a vonatra, vacsora.

2.nap: Reggeli és ebéd a vonaton. Délután megérkezés Kimberley-be, a valamikori gyémántbányászati központba. Séta a városban, majd a bányamúzeum és a Big Hole (Nagy Lyuk) megtekintése.  Teaidőre visszatérés a vonatra. Vacsora.

3.nap: Reggeli az étkezőkocsiban, miközben a vonat az aranyföldek dűnéi mellett halad el, érintve Johannesburgot. Megérkezés Pretoriába 12.00 tájban. 

Ellátás: teljes panzió itallal együtt a klimatizált étteremben és a szalonban. Vacsorához illő öltözet elvárt.

A vonaton a személyzet valamint a programok alatt a vezetés angol nyelvű.

Az utazáshoz szükséges repülőjegyet meg tudja vásárolni irodánkban, budapesti vagy bécsi indulással. Igény szerint össze tudunk állítani egy személyre szabott körutazást is, melynek része a vonatút.

A részletekkel és az árakkal kapcsolatban keressen fel minket.

Ajánlatkérés

Kapcsolat
Részletek
Résztvevők
További információk