Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a airtourist.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységűnk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.

Elfogadom Nem fogadom el Bővebb információk

Dél-Afrika

Blue Train

  • Helyszín: Fokváros és Johannesburg között
  • Ország: Dél-Afrika

A legendás Kék Vonat, Afrika leghíresebb vonata, mely 1923 óta köti össze Fokvárost Johannesburggal egészen különleges élményt nyújtva utasainak, egy 5 csillagos szálloda a síneken, a csillagoknak megfelelő kényelmet és eleganciát nyújtva.

A Kék vonat 18 vagonból álló, közel 400 m hosszú szerelvény. Étkezőkocsijában tartózkodva a panoráma ablakokon keresztül a délutáni kávé és sütemény élvezete mellett megcsodálhatjuk ennek a különleges országnak a szépségét, változatos tájait. A Klub kocsiban teljesen felszerelt bár, kis könyvtár, kártyaasztal, filmvetítés is az utasok kényeztetésére szolgál, a WiFi használata ingyenes. A vonat legnagyobb sebessége 90 km/óra.  Az étkezés 2 személyes asztaloknál történik, a vacsorához megfelelő öltözet elvárt. Az ételek frissen készülnek, melyekhez dél-afrikai borokat szolgálnak fel.  Az utazók iránti kitüntetett figyelem már a pályaudvaron kezdődik, ahol a Blue Train külön várótermében üdvözlik őket.

Kabin típusok:

A vonaton 42 lakosztályban biztosítják a zavartalan pihenést, melyből 36 Deluxe, 6 pedig Luxury kategória.

- Deluxe: fürdőszobájában zuhanyzó/wc, egyénileg szabályozható klíma, hajszárító, telefon, tv és széf.  Mialatt az utazók vacsoráznak, a személyzet előkészíti a két különálló vagy a franciaágyat az éjszakára. 

- Luxury: Nagyobb alapterületű, nagyobb komforttal: HiFi, CD/DVD lejátszó.

Ellátás: teljes panzió: reggeli, ebéd, vacsora, snackek és italok az árban foglaltatnak, kivéve a kaviárt és a francia pezsgőt.

Program (a vonat mindkét irányba közlekedik, utazási idő kb. 27 óra):

Pretoria – Fokváros

1.nap: Indulás Pretoria főpályaudvaráról 08.30-kor.

2.nap: Megérkezés Fokvárosba 12.00-kor.  Útközben rövid megállás Kimberleyben, látogatás a vasútmúzeumban, rövid vonatkirándulás a híres Big Hole-hoz, a gyémántbányában az ember által földünkön kiásott legnagyobb mélyedéshez, a Nagy Lyukhoz.

Fokváros – Pretoria

1.nap: Indulás Fokváros főpályaudvaráról 08.30-kor.

2.nap: Megérkezés Pretoriába 12.50-kor. Útközben rövid megállás Matjiesfonteinben, a tipikus Viktória-korabeli városkában egy pohár sherryre és rövid városnézésre.

A vonaton a személyzet valamint a programok alatt a vezetés angol nyelvű.

Az utazáshoz szükséges repülőjegyet meg tudja vásárolni irodánkban, budapesti vagy bécsi indulással. Igény szerint össze tudunk állítani egy személyre szabott körutazást is, melynek része a hajóút.

A részletekkel és az árakkal kapcsolatban keressen fel minket.

Ajánlatkérés

Kapcsolat
Részletek
Résztvevők
További információk