Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a airtourist.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységűnk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.

Elfogadom Nem fogadom el Bővebb információk

Bálnales

Bálnales Panamában

  • Helyszín: Panama
  • Ország: Panama

Minden év júniusa és októbere között érkeznek a bálnák a Csendes-óceáni partokhoz párzani és szülni. Egyedül Panamába érkeznek mindkét féltekéről, a Déli és Északi sarkról. Évente több mint 2000 bálna jön a partokhoz, és 5 hónapot tartózkodnak itt, mielőtt újra elmennének.
A hosszúszárnyú bálnák elérhetik a 16 méter hosszúságot is. Jellemző tulajdonságuk, hogy igen sokat ugrálnak ki a vízből. 

A bálnales időpontjára összeállítottunk egy programot tenger imádóknak és búvárkodóknak. Természetesen a program tetszés szerint változtatható.
Panamában egész évben 32 fok van a tenger víz 30 fokos. Júniustól esős évszak van, de minden nap süt a nap és általában az esők délután jönnek, 1-2 órát tartanak. Teljes mértékben lehet élvezni a nyár örömeit. Az esős évszakban a tengerek nyugodtabbak, nincsenek nagy hullámok, mint a száraz évszakban, amikor sokszor nem lehet átmenni a környező szigetekre. A bálnák mellett rengeteg delfint és egyéb halat lehet látni.

Kinek ajánljuk? Aki szeretné a bálnákat közelebbről megfigyelni és Panamát megismerni, ami egyelőre kevésbé ismeret a magyar utazók körében. Gyönyörű érintetlen környezetre és rengeteg élményre számíthat, aki ellátogat ide.

Panamában kinti magyar nyelvű idegenvezetőt biztosítunk!

Mintaprogram:

11 nap/10 éjszaka (4 éjszaka Panama City, 2 éjszaka Pedasi, 3 éjszaka Santa Catalina, 1 éjszaka a repülőn)

1.nap:

Megérkezés Panama City-be a délutáni órákban (helyi idő szerint). Transzfer a szállodába, kb. 30-40 perc. Szállás Panama Cityben. Ellátás: nincs

2.nap:

Reggeli a szállodában, 6 órás városnézés + Panama Csatorna

Panama City Latin-Amerika lüktető központja a Csendes Óceán partján, lélegzetelállító luxus

felhőkarcolókkal, zöld parkokkal, óriási bevásárló központokkal, kaszinókkal. Panama egyik legfőbb attrakciója a Panama Csatorna, amely összeköti a Csendes Óceánt az Atlanti Óceánnal.

Először a világhírű Panama-csatornán lévő Mira Flores-zsilip látogató központjának

megtekintése. A kilátószerű épületből remek rálátás van az emelkedő-süllyedő óriás hajókra.

A Miraflores egyike a 3 zsilipnek, ami a csatornán található. Itt a hajókat 16,5 méterre emelik

fel vagy engedik le, két fázisban. A zsilip mellett helyezkedik el a „Puente de las Américas”

(Amerika híd), amely összeköti Közép-Amerikát Észak-Amerikával. A városnézés további részében a legjelentősebb látványosságok: a festői Casco Viejo, ó-város, spanyol koloniális épületeivel, csodálatos panorámával a modern városrészre, a Causeway szórakozó park, 3 kisebb szigetből áll, éttermekkel, állatkerttel, valaha hullámtörőnek építették a Panama-csatornához, a színpompás felhőkarcolókból álló üzleti negyed, számtalan bankkal, luxus szállodákkal, futurisztikus épületekkel, a Cinta Costera parti sétány, amely végighúzódik a városon a Csendes-Óceán partján, az Ancon hegyen található amerikai negyed, ahol az egész városra rá lehet látni, egy kisebb esőerdő közepén, ahol majmok, iguánák, tengerimalacok járkálnak szabadon. Az Ancon hegyen a Panama-csatorna amerikai személyzete lakott, itt található még ma is a Panama-csatornát üzemeltető hatóság.  „Panama La Vieja” a romváros még megmaradt része, amelyet 1519-ben alapítottak és eredetileg ez volt Panama fővárosa, majd később porig égették. 2003-ban az Unesco Világörökség részévé nyilvánították.

Ellátás: Reggeli

3.nap:

Reggeli a szállodában, majd indulás Embera indián faluba. Panama Cityből 1,5 órás út vezet az indián faluhoz. Az út során alkalmunk nyílik megtekinteni a falusi életet, a kis házakat gazdaságokkal. A Chagres-folyóhoz érkezünk meg, ahol eredeti indián kenukba szállunk és átmegyünk az indián faluhoz. Érintetlen esőerdők közepén laknak még ma is az embera indiánok. Bemutatják életüket, táncukat és hajókkal vagy gyalog (a vízállástól függően) a férfiak elvisznek egy vízeséshez. Eközben az asszonyok ebédet főznek (hal, zöldséggel), amellyel megkínálnak bennünket is. Az ebéd után körbe lehet nézni. A központi épületben kis népművészeti vásár van, ahol meg lehet vásárolni a kézzel készített termékeket. Ugyanebben a nádkunyhóban autentikus indián tánc-bemutatót tartanak a falu lakói, gyerekekkel együtt. Az embera indiánok megengedik, hogy fotózzuk őket. Panama lakossága 3,5 millió fő, ebből 14% indián. Az indiánok többsége még ma is eredeti lakhelyén él, törzsi  körülmények között. Visszaérkezés: kb. du 3 órakor. Ellátás: Reggeli, ebéd.

4. nap:

Reggeli a szállodában, majd indulás vissza Panama City-be a kora reggeli órákban.

Kirándulás Gamboa Esőerdőbe, mely a Gatun-tó partján található, közvetlenül a Panama-csatorna mellett, egy érintetlen természeti csoda számos, kis állatok által lakott szigettel, dús növényzettel, virágokkal. Számos állat figyelhető meg közelről, majmok, főleg a kapucsinó majom, lajhárok, tucan madarak, számos trópusi madár, krokodilok, tarantula pók, boák és más kígyófélék. Hajókázás a Gatun tavon, számos kis sziget közelről történő megtekintése. Ellátogatunk a majmok szigetére, ahol kapuchino majmokat nézhetünk meg. A hajókázás kb. 1 óra.

Libegőzés az esőerdőben. A libegő végén egy 10 emelet magas kilátó van, ahol gyönyörű kilátás tárul elénk a régióról. A program 1,5 órás. Lehetőség van ebédre, büfé asztalos rendszerben vagy hideg ebéd. Kb. du 5-kor visszatérés a szállodába. Ellátás: Reggeli, ebéd

5. nap:

Reggeli a szállodában, Indulás Pedasiba (kb. 5 óra), amely egy hangulatos kis halászfalu, ahol a fő attrakció a szörf és a búvárkodás. Híres szép tengerpartjáról és a közelben található lakatlan Isla Iguana miatt. Búvárkodási lehetőség. Szállás Pedasiben, ellátás: reggeli

6. nap:

Reggeli a szállodában. Isla Iguana lakatlan sziget, csak állatok, főleg iguánák lakják. Gyönyörű fehérhomokos strandját égszínkék tenger veszi körül. Lehet felszíni búvárkodni vagy csak élvezni a nyugodt tenger habjait. A sziget körül 14 féle korall és 350 féle trópusi hal él. Áprilistól szeptemberig 5 különböző féle teknős rakja le itt tojásait és júniustól novemberig bálnák megjelenésére lehet számítani. Két strandja van az egyébként könnyen bejárható szigetnek. Az egyiken a tenger nyugodt és égszínkék, a másikon a víz kicsit haragosabb és a part sziklásabb. A két partot egy jól járható gyönyörű ösvény köti össze, trópusi növényzettel. Útközben és a szigeten mindenhol iguánák járkálnak fel-alá.

7. nap

Reggeli a szállodában, indulás Santa Catalinára (kb. 2 óra), mely egy 300 fős kis falu a tengerpartján. Legfőbb attrakciója, hogy innen lehet átmenni Isla Coibára, Panama legszebb búvárparadicsomába. Itt lehet a legbiztonságosabban megnézni a bálnák vonulását is, amely júniustól-novemberig tart Szállás Santa Catalinán. Ellátás: reggeli

8. nap

Reggeli a szállodában. Isla Coiba – Búvárkodás és Bálnales

Valójában egy szigetcsoportról van szó. Isla Coiba Panama egyik legfőbb természeti kincse és egyben az ország legnagyobb szigete. Az itt található érintetlen természet és állatvilág miatt az Unesco a Világörökség részévé nyilvánította a szigetcsoportot 2005-ben. A szigetek páratlan szépsége ellenére a tömegturizmus nem érte el a szigeteket. Ez főleg annak köszönhető, hogy 2004-ig itt működött Panama egyik legszigorúbb börtöne. A bálnák igen nagy számban érkeznek Isla Coiba köré, de láthatunk más nagy ceteket és delfineket is. Szállás Santa Catalinán. Ellátás: reggeli

9. nap

Pihenés Santa Catalinán. Ellátás: reggeli. Szállás Santa Catalinán

10. nap

Ellátás: reggeli. Indulás Santa Catalinából kb. 10:00 órakor, a repülő indulásától függően. Transzfer a repülőtérre.

 

A fenti programot tetszés szerint tudjuk kombinálni, személyre szabott igények alapján. Az utazás teljes lebonyolításában, a repülőjegy foglalásban (bécsi vagy budapesti indulsással) segítünk. Kinti magyar nyelvű idegenvezetőt tudunk biztosítani. A részletek miatt keressen fel minket!

Ajánlatkérés

Kapcsolat
Részletek
Résztvevők
További információk