Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a airtourist.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységűnk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.

Elfogadom Nem fogadom el Bővebb információk
Afrikai kalandok

Afrikai kalandok

Ugye, ismerős? Serengeti, Maszáj Mara, Kruger-park, Okavango delta. Kilimandzsáró, Ngorongoró-kráter, Namíb sivatag. És az ötök: elefánt, oroszlán, orrszarvú, víziló, leopárd.  Aztán a filmek: Sivatagi show,Az istenek a fejükre estek, Volt egy farmom Afrikában…  Vagy a nagy vadászok: Molnár Gábor, Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán könyvei.

 Aki járt már Afrikában, jól tudja: vissza akar térni. A filmek nem adják vissza azt az érzést, hangulatot, amit a helyszínen tapasztalunk csak meg, ott a szagok illatokká válnak, az éjszaka hangjai, a tábortűz ropogása egyfajta időtlenséget sugall. Azóta is emlegetjük a táborozásunkat a Serengetiben, ahol az éjszaka közepén a sátrunkhoz hozott  gőzölgő kávéval ébresztettek, majd egy éjjeli terepjárós szafarinak is beillő  bő egy órás utazás után a hajnali pirkadatra megérkeztünk hőlégballonunk felszállási helyére. Hűvös volt még, elkelt egy vastagabb pulcsi és egy széldzseki is, toporogva és izgatottan figyeltük, amint a földön hatalmas rongyként elterülő ballon a zajos gépek által belefújt levegőnek köszönhetően lassan a magasba emelkedi k. Bemásztunk a kosárba, s a nap első sugaraival együtt felszálltunk a végtelen síkság fölé.  Az előző napokban a föld színéről megcsodált tájat egyszeriben madártávlatból láttuk meg. Az éjszakai vadászok már nyugovóra tértek, a természet lassan ébredezett, zsákmányállatok, varacskos disznók bújtak elő rejtekeikből, elefántcsordák vonultak gondosan közrefogva a kis ormányosokat, varázslatos volt!

Afrika megfog és nem ereszt! Van bőven válogatnivaló a lehetőségek között: kinek-kinek a szabadideje, pénztárcája és persze kedve döntheti el, melyiket választja. Az árat a szafari hossza, a választott szálláshelyek kategóriája és a résztvevők létszáma befolyásolja.

Ha a nagy állatvándorlást szeretné látni, akkor a február-április közötti időszakra tervezze utazását. Ilyenkor mintegy másfél millió gnú, rengeteg zebra és gazella vándorol víz és gazdagabb legelők nyomában, rájuk pedig a nagymacskák fenik a fogukat.

Szinte valamennyi program meghosszabbítható akár egy kellemes tengerparti nyaralással, akár más látnivalóval. Sokan választják például a tanzániai szafarit vagy a Kilimandzsáró megmászásával, vagy zanzibári nyaralással összekötve. De ugyanígy kapcsolható a Kruger park a Victoria-vízeséssel, Mauritiussal vagy Seychelles-lel.

Nem feledkezhetünk meg a kihalás szélén álló fajokról sem: Ugandában és Ruandában például a hegyi gorillák életét figyelhetjük meg szigorúan szabályozott keretek között. ( Az életben maradásukért vívott küzdelemről is készült egy nagyon szívhez szóló film, a Gorillák a ködben.)

A baloldali menüben szemezgethet a szafariprogramok között az alábbi helyszíneken: Botswana, Dél-Afrika, Kenya, Tanzánia, Namíbia és Uganda. Ajánlatainkat folyamatosan bővítjuk.

Természetesen a teljes utazást leszervezzük (repülőjegy, szállás, helyi programok, idegenvezetés, speciális kérések,...).


Kiemelt utazások

GORILLÁK ÉS CSIMPÁNZOK

Uganda szafari
  • Helyszín: Mburo-tó, Bwindi Nemzeti Park, Queen Elizabeth Nemzeti Park
  • Ország: Uganda

Legyen részese egy életreszóló élménynek! Útvonalterv: Kampala - Mburo-tó Nemzeti Park - Bwindi Nemzeti Park - Queen Elizabeth Nemzeti Park - Kibale erdő Nemzeti Park - Kampala Programtervezet:   1. nap: Kampala - Mburo-tó Nemzeti Park, reggeli - ebéd - vacsora  Kora reggeli járattal megérkezés Kampalába, kis idő a felfrissülésre,...

Bővebben


Szafari egyénileg, bérautóval, 9 nap/8 éj

Dél-Afrika szafari egyénileg1
  • Helyszín: Krüger Nemzeti Park
  • Ország: Dél-Afrika

9 napos szafari program Johannesburg -Marakele Nemzeti Park - Krüger Park - Johannesburg útvonalon 1.nap: Megérkezés Johannesburgba, a reptéren a kinti képviselő átadja a szükséges dokumentumokat. A bérautó felvétele, indulás északra a Marakele nemzeti parkba (kb. 320 km), szállás a Griffons Bush Camp *** vagy a Nungubane Lodge ****  Welgevonden...

Bővebben


Botswana természetközelből

Botswana 1
  • Helyszín: Moremi vadrezervátum
  • Ország: Botswana

A 10 napos programon résztvevő turistáknak fantasztikus élményben van részük! Ennél közelebb nem lehetnének a természethez: szállásuk az út során végig privát sátortáborokban van, melyeket a személyzet állít fel.  9 nm-esek, 2 matraccal, ágyneművel, moszkitóhálóval felszereltek. A táborhoz tartozik külső zuhanyzó és wc is. A kis, maximum 10 fős csoportok...

Bővebben


Namíbia, Afrika gyémántja

Namibia 1
  • Helyszín: Kalahári sivatag, Fish River Kanyon, Gaub kanyon, Etosha Nemzeti Park
  • Ország: Namíbia

Kalahári sivatag - Fish River Kanyon - Sossusvlei - Gaub kanyon - Etosha nemzeti park. Az út során két fajta szállástípusból lehet választani. A standard szállás középkategóriájú hoteleket jelent, ezekben reggelis ellátás van, míg a négy csillagosnak megfelelő szálláshelyeken félpanziós, tehát vacsorát is biztosítanak. Programtervezet: 1.nap: Reggel a partneriroda képviselőjével...

Bővebben


Kenyai kaland

Kenya 1
  • Helyszín: Maszáj Mara, Naivasha-tó, Amboseli, Kelet-Tsavo Nemzeti Park
  • Ország: Kenya

A nyolc napos út során Kenya legnépszerűbb helyeire látogatunk el. Kiinduló pontunk az óceánparti Mombasa, a közelében lévő fehér homokos nyaralóparadicsomok akár a szafari előtt, akár utána ragyogó kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. A kis létszámú – maximum 6 fős – csoportokban történő utazás garantálja, hogy a vezető mindenki igényét a lehető...

Bővebben